Uručena donacija didaktičkih sredstava Predškolskoj ustanovi „Boško Buha“

Predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović danas je uručio donaciju didaktičkih sredstava, opreme i igračaka Predškolskoj ustanovi „Boško Buha“. Donaciju je, u ime Predškolske ustanove, primila direktorka Jovana Radivojević.

Gradska opština Palilula se pre dve godine uključila u projekat „Podsticajno roditeljstvo“ koji se, uz koordinaciju Stalne konferencije gradova i opština, sprovodi u ukupno 34 grada i opštine u Srbiji. Projekatse sprovodi u saradnji sa UNICEF-om i brojnim nacionalnim partnerima,a finansira ga Lego fondacija. Ciljprojekta je da ojača mrežuintegrisane podrške u oblastiranograzvojadecekrozunapređenjekvalitetauslugapodrškedeci u ranomuzrastu, njihovimroditeljima i starateljima.

Donacija didaktičkih sredstava uključuje različite interaktivne table, rolerkoster stolove, razne drvene kocke, istraživačke stolove, drvene setove (pozorište-pijaca), drvene kuće i druga sredstva i opremu koja se koriste u obukama i radionicama za osetljive kategorije dece.

Uručenju donacije u PU „Boška Buha“ prisustvovala je i član Veća GO Palilula Elena Bilić i menadžerka projekta, ispred Stalne konferencije gradova i opština, Sonja Vujin.

www.palilula.org.rs