Uzbudljiva trodnevna proslava na Kalemegdanu: Doživite magiju Beogradskog manifesta – Festivala manifestacija, destinacija i degustacija!

Uzbudljivi događaj pod nazivom „Beogradski manifest“ vraća se na scenu, obeležavajući svoj deveti rođendan. Festival manifestacija, destinacija i degustacija će se održati od petka do nedelje na prelepom Kalemegdanu, privlačeći posetioce svih uzrasta koji će moći da uživaju u bogatom programu.

Najstariji deo parka Kalemegdan, ulaz iz Knez Mihailove ulice, kod fontane „Ribar“, ponovo će biti domaćin ovog jedinstvenog porodičnog festivala. Tokom tri dana, kroz šest tematskih celina, posetiocima će biti ponuđeni raznovrsni i interesantni sadržaji.

Image

„Aduti Srbije“ će predstaviti najveću zonu festivala, u kojoj će više od 30 opština iz Srbije na kreativan i maštovit način prikazati svoje kulturno, istorijsko i gastronomsko bogatstvo. Ova zona će posetiocima omogućiti da se upoznaju sa raznolikim aspektima Srbije na jednom mestu.

U okviru dela „Stvaran svet oko nas“, gosti iz regiona će imati priliku da predstave svoju turističku ponudu i autentične nacionalne specijalitete putem posebno osmišljenih štandova. Ovaj segment festivala ima za cilj da posetiocima pruži uvid u najzanimljivije destinacije i manifestacije koje mogu posetiti tokom godišnjeg odmora.

Naravno, neizostavna je dečja zona „Mašta može svašta“, koja će i ove godine biti najšarenija i najveselija. Pored pozorišnih predstava, dečjih horova, klovnova, štulaša i kostimiranih junaka iz bajki, dečja zona će biti obogaćena novim društveno-odgovornim akcijama. Manifest bazar će predstaviti brojne izlagače, dok će posetioci imati priliku da vide raznolike rukotvorine – mala umetnička dela vrednih ruku srpskih domaćica, kao i ukusne ručno pravljene domaće proizvode.

Ulaz na festival je besplatan, a radno vreme će biti od 15:00 do 21:00 časova u petak, i od 11:00 do 21:00 časova u subotu i nedelju.

Ne propustite priliku da se pridružite „Beogradskom manifestu“ na Kalemegdanu i uživate u jedinstvenoj atmosferi festivala manifestacija, destinacija i degustacija.

Slike: Goran Srdanov, RAS Srbija