Veliki Uskršnji karneval na Tašmajdanu u znaku muzike, igre i humanosti

Veliki Uskršnji karneval, šesti po redu, održan je i ove godine u gradu, privukavši mnogobrojne posetioce svih generacija. Na centralnoj festivalskoj bini odvijali su se zanimljivi programi koji su uključivali muzičke i plesne nastupe, dečije predstave i razne performanse, dok su celokupnu atmosferu upotpunjavali ulični zabavljači, muzičari na perkusijama, mazoretkinje i maskote omiljenih dečjih junaka.

Image

Organizovano je osam različitih celodnevnih kreativnih radionica na temu glume, pesništva, slikarstva, sporta i muzike za najmlađe posetioce. U saradnji sa svim osnovnim školama sa teritorije opštine, ove godine pokrenuta je velika društveno odgovorna akcija koja je uključila decu svih nižih razreda. Mališani su se takmičili u „izboru za najlepše oslikano jaje“ i „izboru za najlepše ukrašenu Uskršnju korpu“, a najkreativniji radovi su izloženi kako bi posetioci imali priliku da doniraju novac u humanitarne svrhe.

Ova tradicionalna akcija ima humanitarni karakter i cilj je da pomogne socijalno ugroženim đacima kojima je pomoć neophodna. Prikupljen novac će biti usmeren u fond kojem pobednik takmičenja dodeli sredstva. Sve u svemu, Veliki Uskršnji karneval je bio uspešan i zabavan događaj koji je okupio ljude svih uzrasta i podstakao društveno odgovorno ponašanje i humanitarni duh.

Slike www.palilula.org.rs