XI ,,BISERNA GRIVA DONJEG SREMA”

Pozivamo Vas na XI tradicionalnu smotru konja lipicanske rase ,,BISERNA GRIVA DONJEG SREMA”, koja će se održati u subotu 7.oktobra 2023.godine sa početkom u 12 časova, u Nautičkom selu ,,Biser” u Boljevcima, u organizaciji Turističke organizacije GO Surčin i Udruženja odgajivača lipicanske rase konja Srbije, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Surčin. Manifestacija je takmičarskog i revijalnog karaktera i održava se u okviru ,,Dana evropske baštine 2023.” u Beogradu.

U okviru takmičarskog dela Manifestacije stručni žiri će izabrati najlepše u: izložbi mladih grla-kobila, izložbi kobila, izložbi mladih grla-pastuva, izložbi pastuva, takmičenju dvoprega, takmičenju dvoprega-deca, reviji paradnih zaprega, a najuspešnijima dodeliti pehare.

Pored manifestacije “Biserna griva Donjeg Srema”, organizovane su i:

14:00 – 19:00 -,,Srednji vek u Surčinu” – manifestacija edukativnog karaktera u organizaciji Kulturnog centra Surčin u saradnji sa Udruženjem za očuvanje starih zanata i veština „Beli orlovi“ (tematske kreativne radionice za decu, streličarstvo, bacanje koplja, odapinjanje strela, prikazi viteških borbi, male škole mačevanja, izložba srednjovekovnog oružja…);
12:00 – 19:00 – Policija u zajednici;
12:00 – 19:00 – Etno bazar (prodajno-revijalna izložbe tradicionalnih kolača, suvenira, vina i rukotvorina);
12:00 – 16:00 -Takmičenje u kuvanju riblje čorbe.

www.surcin.rs