Započeta realizacija projekta „Za čistiji Lazarevac“


Zajedno sa državnim sekretarom Ministarstva za zaštitu životne sredine Aleksandrom Dujanovićem danas sam obišao dve lokacije na teritoriji naše opštine gde smo započeli uklanjanje nelegalnih deponija kroz projekat „Za čistiji Lazarevac“. Ovaj projekt, koji predviđa uklanjanje 8 nelegalnih divljih deponija na teritoriji naše opštine finansira se sredstvima Ministarstva za zaštitu životne sredine, a po ranije raspisanom javnom pozivu.

Zahvalio bi se u ime građana opštine Lazarevac na velikoj pomoći Ministarstvu za zaštitu životne sredine na čelu sa ministarkom Irenom Vujović, državnom sekretaru Aleksandru Dujanoviću i njihovim saradnicima što su izdvojili sredstva za uklanjanje 8 nelegalnih divljih deponija na teritoriji naše opštine. Očekujem da ćemo svih osam deponija ukloniti do 15. septembra. Uz podršku ministarstva očekujemo da ćemo i na svih 8 očišćenih lokacija postaviti i video nadzor kako bi komunalna inspekcija mogla ubuduće da sankcioniše sve počinioce koji ugrožavaju životnu sredinu.

Državni sekretar Aleksandar Dujanović zahvalio se opštini Lazarevac što je reagovala na inicijativu građana da se ove lokacije očiste.

Mi smo izdvojili sredstva kroz konkurs. Opština Lazarevac je imala dobar projekat, aplicirala i dobila sredstva i drago mi je što ćemo zajednički očistiti ovih osam lokacija, rekao je državni sekretar Aleksandar Dujanović i dodao da će se ministarstvo potruditi da obezbedi kamere koje bi bile postavljene na očišćenim lokacijama.

www.lazarevac.rs