Završetak kulturnog leta: Pozorišna scena na Kaleniću zasijala igrom i smehom

Završetak Dečijeg kulturnog leta i Pozorišne scene na Kaleniću obeležili su subotu, 5. avgust, bogatim programom i osmehom mališana koji su uživali u kreativnosti i umetnosti.

Manifestacija Dečije kulturno leto privukla je mnogo dece i njihovih roditelja u periodu od 18 do 20 časova. Središnji događaj bio je spektakularna predstava pod nazivom „Krcko Oraščić“. Mališani su sa oduševljenjem pratili avanture omiljenih junaka na sceni. Nakon toga, usledile su zabavne i edukativne aktivnosti: muzička radionica i ples u kojima su se deca prepustila ritmu i pokretu, a zatim i kreativna radionica sa temom „Ima jedna mudrost stara i za sreću treba dara srećan čovek – sreću stvara“, koja je podstakla njihovu maštu i inovativnost.

U isto vreme na Pozorišnoj sceni na Kaleniću, odigrana je predstava „Lov na srne“ sa izvanrednom igrom i režijom Srne Lango. Predstava je privukla brojne posetioce koji su uživali u vrhunskom umetničkom izrazu i priči koja ih je emotivno dotakla.

Nakon uzbudljivog dana ispunjenog kulturom i umetnošću, manifestacija je završena u 21 čas. Organizatori su istakli zadovoljstvo što su deca imala priliku da se druže, uče i stvaraju tokom ovog kulturnog leta. Takođe, izrazili su zahvalnost svima koji su podržali ovu inicijativu, te najavili još sličnih događaja u budućnosti.

Dečije kulturno leto i Pozorišna scena na Kaleniću su još jednom potvrdili važnost umetnosti i kulture u odrastanju i razvoju dece. Njihovo prisustvo na ovim događajima pružilo je deci priliku da se izraze, uživaju i stvaraju nezaboravne uspomene. Kreativnost, radost i zajedništvo obasjali su subotnje veče, ostavljajući nas s nestrpljenjem iščekivanja sledećeg Dečijeg kulturnog leta.

Slika www.vracar.rs