Žena ženi – Srećan nam 8.mart!

Draga moja,

Želim ti srećan 8. mart – dan kada slavimo snagu, dostignuća i lepotu žena širom sveta. Danas se sećamo svih žena koje su se borile za prava i slobodu, koje su se borile za promenu i koje su uspele u svojim naporima.

Za sve nas, ovo je dan kada se osvrćemo na sve naše napore i borbe, ali i kada se inspirišemo da nastavimo dalje. Ovo je dan kada se slavimo naše najbolje kvalitete: našu odlučnost, snagu, strpljenje i istrajnost.

Ali takođe, ovo je dan kada se moramo podsetiti da još uvek ima mnogo toga što treba da se uradi. I dalje postoje predrasude i diskriminacija koje utiču na nas kao žene, koje otežavaju naš život i naš napredak. Zato, ne zaboravimo da se moramo boriti za naša prava, za našu jednakost i za našu slobodu.

Image

Neka nam ovaj dan bude podsticaj da se borimo, da se okupljamo, da se međusobno podržavamo i da se radujemo našim dostignućima. Neka nas ovaj dan podseti koliko smo snažne i koliko možemo postići zajedno.

Srećan 8. mart, draga ženo. Ti si važna, moćna i voljena. Nastavi da se boriš za sebe, za svoje snove i za svoje ciljeve. Zajedno, možemo promeniti svet i učiniti ga boljim mestom za sve nas.

Tvoja snaga i hrabrost su inspiracija za sve žene i devojčice širom sveta. Neka tvoj glas bude čut, tvoja borba uspešna i tvoj put svetliji. Hajde da zajedno nastavimo da gradimo bolju budućnost za nas same i za sve buduće generacije.

S ljubavlju i poštovanjem,

Urednica portala Skadarlija, Milica Mihajlović