Akcija Dobrovoljnog Davanja Krvi u Sopotu

Crveni krst Sopot, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi, najavljuje organizaciju akcije dobrovoljnog davanja krvi koja će se održati 11. decembra 2023. godine. Mesto održavanja akcije biće prostorije Centra za kulturu Sopot, a dobrovoljni davaoci su pozvani da se pridruže od 9 do 13 časova.

Ova plemenita inicijativa ima za cilj prikupljanje dragocenih doza krvi koja će pomoći u spašavanju života onih kojima je to najpotrebnije. Dobrovoljni davaoci krvi čine ključnu kariku u održavanju dovoljnih zaliha krvi u medicinskim ustanovama, te svaki pojedinac koji se odazove ovoj akciji doprinosi zdravlju i dobrobiti zajednice.

Svi dobrovoljni davaoci koji učestvuju u akciji dobiće prigodne poklone kao znak zahvalnosti od Crvenog krsta Sopot. Ovaj gest predstavlja simboličan način da se iskaže poštovanje i zahvalnost prema ljudima koji nesebično dele svoju krv kako bi pomogli onima u nevolji.

Pozivamo sve građane Sopota i okolnih područja da se pridruže ovoj humaonj akciji, pokažu solidarnost i pruže podršku onima kojima je to najpotrebnije. Dajte krv, darujte život!