Akcija ‘Parkići za sve’ u Rakovici: 80 novih mesta za zabavu i rekreaciju za građane

Unazad osam godina, Gradska opština Rakovica pokrenula je inovativnu i uspešnu inicijativu pod nazivom „Parkići za sve“. Ova akcija, započeta 2012. godine, dovela je do izgradnje i obnove 80 parkova, dečijih igrališta, sportskih terena i teretana na otvorenom širom opštine. Ovo ne samo da je obogatilo društveni prostor, već je i podstaklo zdraviji način života i zajednicu.

Ove investicije, nastavak snažne posvećenosti, izgradnji i obnovi javnih prostora, svedoče o angažovanosti Gradske opštine Rakovica da olakša život građana i podigne kvalitet opštinskog života. Novoobrazeni parkovi i igrališta su ne samo mesta za rekreaciju, već i fokus za druženje, sportske aktivnosti i porodične izlaske.

Projekat „Parkići za sve“ nastaviće se i u narednim periodima, s obećanjem da će se nastaviti izgradnja i rekonstrukcija parkova, dečijih igrališta i sportskih terena. Fokus će i dalje biti na usmeravanju resursa tako da gradska okolina bude ne samo lepša vizuelno, već i funkcionalno prilagođena potrebama građana.

Gradska opština Rakovica ponosno nastavlja sa svojom misijom omogućavanja svim građanima prostora za relaksaciju, vežbanje i porodične aktivnosti. Njihova predanost uređenju javnih prostora ne samo što podstiče zdrav život, već i jača veze u zajednici, čineći Rakovicu mestom gde svaki žitelj može naići na svoje mesto u zelenom oazi.

Slike preuzete sa zvanišne Facebook stranice opštine Rakovica