Beogradski festival piva / Belgrade Beer Fest 2023 od 15. do 18. juna

Jedan od prepoznatljivih simbola prestonice, Beogradski festival piva / Belgrade Beer Fest ove 2023. godine će biti održan od 15. do 18. juna.

Kao i noviji Belgrade Music Week, Belgrade Beer Fest je proglašen manifestacijom od značaja za grad Beograd i predstavlja deo beogradskog leta i turističke ponude prestonice.

Odluka o menjanju termina održavanja omiljenih beogradskih festivala, koji svake godine okupe na stotine hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva, doneta je u skladu sa početkom letnje turističke sezone u Beogradu, saopštili su organizatori.

Tako će jubilarni 20. Beogradski festival piva biti održan usred juna na Ušću, a nov datum, osim što će obogatiti kulturnu ponudu Beograda, doprineće i dodatnom unapređenju programskog segmenta festivala i pružanju boljeg iskustva zaljubljenicima u pivo i kvalitetnu muziku.

– Održavanje Belgrade Beer Fest-a u junu pruža nam veće mogućnosti kada je u pitanju bukiranje izvođača sa svetske muzičke scene. U ovom trenutku već imamo potvrdu nekih od najpoznatijih imena o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, a sa još nekolicinom smo u pregovorima. Verujem da će ovogodišnji izbor izvođača obradovati mnogobrojnu publiku i podići kvalitet festivala na viši nivo. Smatramo da u godini važnog jubileja, 20. izdanja najveće i najposećenije prestoničke manifestacije, Belgrade Beer Fest to i zaslužuje. Naša posvećenost kvalitetu, odličan izbor piva i muzičkih izvođača, kao i bezbednost i zdravlje posetilaca, ostaju naši prioriteti – izjavio je Milenko Škarić, vlasnik i osnivač Skymusic-a, kompanije koja je zajedno sa Gradom Beogradom u organizaciji beogradskog festivala piva.

20. Belgrade Beer Fest: Morcheeba, Ana Popović, Van Gogh, Kralj Čačka

Svetski poznati britanski bend Morcheeba već je najavljen kao jedan od headliner-a. Među zvezdama festivala je i Ana Popović, srpska bluz gitaristkinja koja se smatra jednom od najboljih na svetskoj muzičkoj sceni.

Van Gogh, poslednji veliki bend stvoren na ovim prostorima koji gotovo četiri decenije beskompromisno kroji domaću rock’n’roll scenu, na radost mnogobrojnih poklonika hard zvuka, nastupiće na ovogodišnjem Belgrade Beer Fest-u.

Kralj Čačka, svestrani umetnik čije stvaralaštvo ne podilazi masama i po mišljenju mnogih srpski Tom Waits, još jedan je od izvođača čiji je nastup na ovogodišnjem festivalu piva potvrđen.

Publiku od 15. do 18. juna očekuju i nastupi najvećih domaćih bendova, a kako je najavljeno, ovogodišnji Belgrade Beer Fest, pored odličnog muzičkog programa, obeležiće i drugi brojni sadržaji, uključujući i bogatu ponudu najrazličitijih etiketa piva, po čemu će ova manifestacija moći da parira najvećim evropskim muzičkim festivalima.

Uskoro će biti objavljen program i satnica festivala kao i druge važne informacije.

Datum održavanja Belgrade Music Week-a biće naknadno saopšten. 

www.danubeogradu.rs