Dronovi lete na takmičenju osnovaca u programiranju u Novom Beogradu

Nova generacija programera spremna je da zavlada nebeskim prostranstvima! Republičko takmičenje osnovaca u programiranju dronova, koje se održava u subotu 22. aprila, od 12 do 16 časova, u Hali sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu, okupiće 40 škola iz cele Srbije. Učenici će se nadmetati u rešavanju tri programa za upravljanje dronovima, koje će prikazati na jednom od tri poligona u sali.

Festival „Znanjem za budućnost“ odobrilo je Ministarstvo prosvete Republike Srbije, a programiranje i upravljanje dronovima deo je ove inicijative koja promoviše nove tehnologije u obrazovanju. Na prethodno održanim okružnim takmičenjima učestvovalo je skoro 100 đačkih ekipa, a samo najbolje 40 imaće priliku da se nadmeću na finalnoj smotri.

Image

U subotu će se takmičiti ukupno 160 učenika, koji će na takmičenje doći u pratnji svojih nastavnika informatike. Otvaranje takmičenja zakazaće predsednik opštine Novi Beograd, Bojan Bovan, a izložba i prezentacija digitalne opreme za dronove biće postavljena ispred sale.

Organizator takmičenja, Rotary klub Beograd-Čukarica, u poslednje dve godine donirao je čak 600 računara, 1000 mBot robota i više od 870 dronova za učenje programskih jezika Scratch i Python. Kako će se ove mlade nade snaći u upravljanju dronovima i ko će biti najuspešniji, ostaje da se vidi. Do tada, srećno!

Slike www.novibeograd.rs