Gradskа opština Sopot podržava izgradnju novog lovačkog doma za unapređenje lovstva i turizma na Kosmaju

U toku je izgradnja novog lovačkog doma Lovackog udruzenja „Kosmaj“ iz Sopota, sa lokacijom u Nememikucu na Tresijama. Ovaj objekat se sastoji od velike sale, dva apartmana, kancelarije i kuhinje, a u planu je da se renovira i stari objekat koji će se koristiti u reprezentativne svrhe.

Gradskа opština Sopot daje poseban akcenat lovcima, kontinuirano pomaže Udruženje, te je i opredelila značajna sredstva kako bi se ovaj objekat stavio u upotrebu i bio na usluzi lovcima. Predsednik opštine Sopot, Živorad Milosavljević, obišao je dom sa članovima Lovackog udruzenja i razgovarao sa njima o daljim radovima i planovima.

Ovo Udruženje postoji već dugi niz godina i ima bogatu tradiciju lova na Kosmaju i okolnim planinama. Novi lovački dom će im omogućiti da imaju još bolje uslove za organizovanje lovačkih manifestacija, okupljanja i druženja.

Image

„Ovaj novi lovački dom će nam omogućiti da imamo mesto gde ćemo se okupljati, razmenjivati iskustva i organizovati druženja. Zahvalni smo Gradskoj opštini Sopot na podršci i nadamo se da će ovo biti samo prvi korak u daljem unapređenju lovačke infrastrukture na Kosmaju i okolini“, izjavio je predstavnik Lovackog udruzenja „Kosmaj“.

Ovaj projekat je važan ne samo za lovce, već i za turistički razvoj ovog kraja. Ljubitelji prirode će imati priliku da uživaju u netaknutoj prirodi i lovačkim manifestacijama koje će se organizovati u ovom novom domu.

Gradskа opština Sopot planira da nastavi da podržava ovakve projekte i da unapredi infrastrukturu kako bi ovo područje postalo još atraktivnije za turiste i ljubitelje prirode. Očekuje se da će novi lovački dom biti završen do kraja ove godine, a svečano otvaranje će biti organizovano u skladu sa epidemiološkim merama.

Slike preuzete sa facebook stranice Opštine Sopot