MALI ČUVARI PRIRODE

Nadomak novogodišnjih praznika Gradska opština Surčin je po šesti put finalizirala nagradni konkurs za najlepše likovno ostvarenje učenika osnovnih škola sa pod nazivom „Mali čuvari prirode“.

U svečanoj atmosferi podeljene su nagrade u dve kategorije učenika, od prvog do četvrtog i od petog do osmog razreda.

Na konkurs je pristiglo 155 radova iz pet osnovnih škola što je predstavilo veliki izazov za članove komisije na čelu sa načelnicom Odeljenja za lokalno ekonomski razvoj Alekdandrom Jelesijević Gligorić koja je ovom prilikom izjavila:

„Podjednako lep i težak zadatak je bio pred nama. Zahvaljujemo se ovom prilikom deci, nastavnicima i roditeljima što su uložili trud i prikazali nam darovitost, angažovanost i maštovitost naših mališana koji su nam kroz likovne radome poslali poruke ali i upozorenja koliki trud treba da uložimo kako bi smo očuvali okruženje i planetu na kojoj živimo.

Ovo je jedna od lepših manifestacija u našoj organizaciji i trudićemo se da u sledećoj godini obradujemo još veći broj dece.“

Vredne nagrade za osvojeno prvo mesto pripale su Lari Paunović iz osnovne škole „Branko Radičević“ iz Boljevaca i Milici Stjelja, učenici drugog razreda iz osnovne škole „22. oktobar“ iz Surčina.

Druga mesta osvojile su Iskra Prodanović, učenica škole „Stevan Sremac“ iz Dobanovaca, Hana Latović iz škole „Vuk Karadžić“ iz Surčina, Ana Stanisavljević i Anja Popović iz osnovne škole „Dušan Vukasović Diogen“ iz Bečmena.

Treća mesta pripala su Milici Kurjak, Bursać Dušanu i Petri Stojadinović iz osnovne škole „Dušan Vukasović Diogen“ iz Bečmena, kao i Sari Jovanović, učenici škole „Branko Radičević“ iz Progara.

www.surcin.rs