Ministar Vesić u obilasku radova u Sopotu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, obišao je radove na rehabilitaciji puta Sopot – Đurinci, gde je istakao da je Javno preduzeće „Putevi Srbije“, odnosno Vlada, u puteve prigradskih opština Beograda, ove godine uložilo čak oko 2, 5 milijarde dinara.

Deonica Sopot – Đurinci obuhvaćena radovima duga je tri kilometra.

Pored nje se obnavlja i 22 kilometra Avalskog puta, koji odavno nije rekonstruisan i koji pripada onima u najtežem stanju.
Rekonstrukcija puta Sopot – Đurinci obuhvata uređenje trotoara duž puta, tako što se uklanja postojeća konstrukcija, menja donji noseći sloj i nakon završetka pripremnih radova sledi asfaltiranje.

Ministar Vesić je rekao da će centar opštine Sopot uskoro biti udaljen na nepunih 10 kilometara od brze saobraćajnice „Karađorđe“, koja će se graditi i koja će spojiti autoput „Beograd – Niš“ i sa auto-putem „Miloš Veliki“, te da je planom trasa produžena, pa će umesto do Mladenovca, taj put biti produžen i do Malog Požarevca.

Sve ove saobraćajnice su veoma značajne za sve one koji ih koriste i predstavljaju ogroman doprinos daljem razvoju naše opštine.

www.sopot.org.rs