Najavljen početak radova na izgradnji vodovodne mreže na teritorijama mesnih zaednica Orašac i Dren

Do kraja tekuće godine počeće radovi na širenju vodovodne mreže u mesnim zajednicama Orašac i Dren. Naime, radiće se na izgradnji 19 kilometara mreže vodovoda u mesnoj zajednici Orašac, dok će u Drenu biti izgrađena mreža vodovoda u dužini od 16 kilometara. Predstavnici Grada Beograda i Gradske opštine Obrenovac ovim povodom posetili su mesne zajednice Orašac i Dren.

Građani ovih delova opštine, kako bi na vreme podneli zahteve za dobijanje priključka na vodovodnu mrežu, trebalo bi u narednom peridu da rade na prikupljanju neophodne dokumentacije.

–Potrebno je da svi imamo pitku, gradsku vodu, a izgradnjom vodovodne mreže i u ovom delu opštine Obrenovac, životne potrebe meštana Orašca biće jednako zadovoljene kao i građana ostalih delova opštine. Ovom prilikom zahvalio bih građanim koji su verovali da ćemo ispuniti njihova očekivanja i zahteve, te da ćemo izgraditi vodovodnu mrežu i u ovim delovima opštine Obrenovac – naveo je Stanojević.

On je najavio za narednu kalendarsku godinu, izgradnju vodovodnme mreže u dužini od 17 kilometara u mesnoj zajednici Ljubinić i u donjem kraju Vukićevice.

Stanojević je istakao, da se veliki infrastrukturni projekati planiraju i realizuju u saradnji sa Gradom Beogradom i Vladom Republike Srbije.

Za nastavak širenja vodovodne mreže u mesnoj zajednici Orašac, Grad Beograd je opredelio sredstva u iznosu od oko 100 miliona dinara, dok je za izgradnju vodovoda u mesnoj zajednici Dren iz gradskog budžeta bilo potrebno izdvojiti 87 miliona dinara.

– Skupština Grada Beograda opredelila je 169 miliona dinara za Orašac i Dren, a javna nabavka biće otvorena 22. novembra. Budući da mreža vodovoda nedostaje još samo u tri seoske mesne zajednice Orašac, Dren i Ljubinić, iskoristio bih priliku i zahvalio bih nadležnim službama JKP ”Vodovod i kanalizacija”, što su predano radili na izgradnji novih bunara u Obrenovcu, jer bez izgrađenih 5 bunara ne bismo imali dovoljne kapacitete vode – rekao je gradski menadžer Miroslav Čučković.

Stanojević je ovom prilikom najavio da će radovi na izgradnji vodovodne mreže na teritoriji opštine Obrenovac u potpunosti biti završeni do kraja 2024. godine, te da će 2025. godine celokupna teritorija opštine Obrenovac biti pokrivena mrežom vodovoda.

www.obrenovac.rs