Novobeogradski park fest: Edukativno-humanitarni dan u Bloku 45

Gradska opština Novi Beograd pokrovitelj je „Novobeogradskog park festa“, humanitarno-edukativnog dana koji će se održati u nedelju, 28. maja, s početkom u 10 časova, na šetalištu „Lazaro Kardenas“ u Bloku 45.

Festival organizuje Ustanova kulture opšine Novi Beograd “Novobeogradska kulturna mreža, koja je predvidela zanimljiv humanitarni, sportski i muzički program za sve generacije Novobeograđana i stanovnika drugih opština koji u nedelju dođu na Park fest.

U okviru humanitarne akcije „Budi carica ili car – donesi knjigu na dar“, posetioci će moći da daruju knjige za biblioteku Osnovne škole „Vlada Obradović Kameni“ iz Ledina.

Sugrađani se pozivaju da za Svratište za decu na Novom Beogradu doniraju odeću, obuću, školski pribor, sredstva za higijenu i igračke.

Pored poligona za sportska takmičenja najmlađih, za decu će biti organizovan susret sa spisateljicom Jasminkom Petrović, kviz „LUEDU-Nauči se čoveče“, kao i muzičko-ekološka radionica sa muzičarom Brankom Trijićem.

U muzičkom delu programa nastupiće pevačica Nada Pavlović i bend „The Mambo Stars“, a koncert će odžati i prvi srpski dečji rok hor „Rotskhoir“, kao i članovi Umetničkog centra „Talija“.

www.novibeograd.rs