Obeležen Dan oslobođenja Obrenovca u Drugom svetskom ratu

Svečanim polaganjem venaca na spomen obeležju u gradskom parku, 14. oktobra obeležen je Dan oslobođenja Obrenovca u Drugom svetskom ratu. Vence su položili predstavnici Gradske opštine Obrenovac, Grada Beograda, Subnora, Udruženja ratnih vojnih invalida, političkih stranaka i građani.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević obratio se prisutnima i tom prilikom podsetio na borbe koje je vodio naš narod.

– Mi danas živimo slobodu koju su nam izborili borci za slobodu Obrenovca i Srbije. Sledeće godine biće punih 8 decenija kako je ovde prošla vojska hrabrih junaka koja je proterala okupatora i koja nam je napravila prostor za nastavak borbe, ali za gradnju škola, novih puteva, kanalizacionih i vodovodnih mreža i svega onoga što je potrebno savremenom društvu – rekao je Stanojević.

On je takođe istakao da je naš zadatak da očuvamo slobodu za buduće naraštaje.

– Činjenica je da su u Evrropi, ali i van nje aktuelni sukobi koji su, rekao bih, posledica nerealnih želja pojedinih svetskih sila. Naš cilj je da ispratimo politiku Vlade Republike Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koja podrazumeva vojnu neutralnost – naveo je Stanojević.

Delegacija Grdaske opštine Obrenovac i predstavnici Saveta mesne zajednice Grabovac, povodom obeležavanja Dana oslobođenja Obrenovca i ove godine, položila je vence na spomen obeležju u ovom selu.

www.obrenovac.rs