Potpisano 70 ugovora za dodelu ogrevnog drveta sa prevozom za izbeglice i interno raseljena lica

Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević potpisala je u Palati Srbija ugovore za dodelu sredstava za nabavku ogrevnog drveta za najugroženije porodice izbeglica i interno raseljenih lica, sa predstavnicima jedinice lokalne samouprave. U ime Gradske opštine Zvezdara ugovor je potpisala zamenik predsednika opštine Dragana Đurić.

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije je doneo Odluku o dodeli sredstava za nabavku ogrevnog drveta sa prevozom za najugroženije porodice izbeglice i interno raseljenih lica, bez učešća novčanih sredstava jedinica lokalne samouprave.

„Danas smo na osnovu Odluke, jedinicama lokalne samouprave dodelili oko 59.990.000,00 dinara iz budžeta Republike Srbije, za 70 jedinica lokalne samouprave, odnosno za 1.714 porodica. Svakom korisniku pomoći obezbeđeno je po 35.000 dinara. Realizacija ove pomoći očekuje se u narednih šest meseci, do kraja januara 2024. godine. Mi ćemo i dalje nastaviti da pomažemo jedinice lokalne samouprave kroz raspisivanje javnih poziva“-rekla je komesarka Stanisavljević.

Dragana Đurić je zahvalila Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbije zbog potpisanog ugovora za dodelu ogrevnog drveta sa prevozom za izbeglice i interno raseljena lica i istakla da je dugogodišnja dobra saradnja Gradske opštine Zvezdara i Komesarijata nastavljena.

„Ugovorom koji je potpisan sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije Gradskoj opštini Zvezdara opredeljeno je 980.000,00 dinara kojima će većem broju najugroženijih porodica izbeglica i interno raseljenih lica prijavljenih na Zvezdari biti omogućeno da dobiju ogrevno drvo sa prevozom što će im puno značiti tokom predstojeće zime”-rekla je Dragana Đurić i istakla da će, nakon izvršene nabavke i objavljenog javnog poziva najugroženije porodice iz ovih kategorija stanovništva prijavljene na Zvezdari dobiti ovu pomoć za koju će moći da konkurišu.

www.zvezdara.rs