PRIJAVE ZA TAKMIČENJE U PRAVLJENJU RIBLJE ČORBE „RESNIČKI KOTLIĆ“

U sklopu manifestacije „Rakovičko leto 2023“ Gradska opština Rakovica u subotu 26. avgusta organizuje takmičenje u pravljenju riblje čorbe pod nazivom „Resnički kotlić“. Takmičenje se tradicionalno održava na jezeru u Resniku sa početkom u 10 časova. Takmičenje traje do 16 časova dok je proglašenje pobednika zakazano za 16:30 časova.
Pravo učešća imaju svi građani, udruženja i pravna lica sa mestom prebivališta na teritoriji Gradske opštine Rakovica. Svi učesnici moraju da su stariji od 16 godina.
Takmičari se obavezuju da se prijavljuju kao formirana ekipa od minimum tri, a ne više od pet članova. Ekipa mora da ima izabranog glavnog kuvara koji će je predvoditi pred komisijom.
Na mestu održavanja takmičenja obezbeđena je pijaća voda za sve učesnike i goste, kao i drva za vatru. Ekipe su u obavezi da same obezbede posude za spremanje riblje čorbe (kotlić), hranu, začine, kao i sve ostale neophodne predmete.
Po završetku takmičenja proglašavaju se pobednici, odnosno ekipe koje su zauzele prva tri mesta, nakon čega će im biti uručene nagrade.
Maksimalan broj ekipa koje mogu učestvovati na takmičenju je 10.
Svi zainteresovani za učešće na takmičenju mogu se prijaviti najkasnije do petka 25. avgusta do 12 časova ili do popune mesta. Prijave slati na imejl adresu rakovicainfo@gmail.com ili na broj telefona 011 7850 154.
U prijavi je potrebno navesti:
· Ime i prezime svih članova ekipe
· Naziv ekipe
· Ime i prezime glavnog kuvara
· Broj učesnika ekipe

www.rakovica.rs