Promocija knjige „Potpredsednik Republike“ Radoja Radosavljevića u Biblioteci „Vlada Aksentijević“

U elegantnoj novoj zgradi Biblioteke „Vlada Aksentijević“ održano je značajno književno događanje koje je privuklo brojne ljubitelje pisane reči. Glavna tačka večeri bila je predstavljanje knjige „Potpredsednik Republike“, koju potpisuje istaknuti autor Radoje Radosavljević.

Na ovom ekskluzivnom književnom skupu, prisutnima su se obratili i podelili svoje stručne perspektive teolog i pozorišni kritičar, Dragana Bošković, i priznati pisac i novinar Dragan Kolarević.

U sklopu programa, talentirani glumci iz „Poetskog teatra“ su izveli odlomke iz Radosavljevićevih drama, dodatno obogativši veče umetničkim izražajem.

„Potpredsednik Republike“ je knjiga koja se sastoji od dve intrigantne duodrame. U prvoj duodrami, fokus je na likovima Aleksandra Leka Rankovića i Momčila Jokića, dok se u drugoj duodrami duboko zaranja u priču o Jovanu Jovanoviću Zmaju i Lazi Kostiću, dva ključna lika srpske kulture.

Knjiga „Potpredsednik Republike“ je ponosno predstavljena od strane Biblioteke „Vlada Aksentijević“, čije je novo sedište ugostilo ovu inspirativnu promociju. Ovaj događaj je pokazatelj bogatstva srpske književne scene i obećava da će dela poput ovog nastaviti da obogaćuju kulturni život.

Slike preuzete sa www.obrenovac.rs