PRVA VOŽNJA PRODUŽENOM TRASOM LINIJE 506

Linija 506 javnog gradskog prevoza danas je počela da saobraća novom produženom trasom od Patin majdana u Resniku, preko Sunčanog brega do Miljakovca 1.
Novom trasom linije 506 danas su se vozili predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić i Nenad Smilić rukovodilac Sektora za planiranje i razvoj u Sekretarijatu za javni prevoz. Na početnoj stanici u Patin majdanu, oni su zajedno sa velikim brojem zadovoljnih građana sačekali prvi autobus.
Predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić je rekao da je nova trasa linije 506 prilagođena potrebama građana i zahvalio se Sekretarijatu za javni saobraćaj što je izašao u susret zahtevima ljudi.
Izmene na trasi linije 506 uvedene su na inicijativu Gradske opštine Rakovica i građana, nakon čega je Sekretarijat za javni prevoz odlučio da se postojeća linija javnog gradskog prevoza broj 506 (Resnik /Edvarda Griga/ Resnik / Patin majdan/) produži do naselja Sunčani breg i spoji sa postojećom linijom broj 505 koja opslužuje navedeno naselje.
Linija 506 prvi put je uvedena na inicijativu Gradske opštine Rakovica 2018. godine, dok je 2020. godine, takođe na zahtev Opštine Rakovica već menjala i produžavala trasu kako bi obuhvatila što veće delove Resnika.
Linija 506 od danas je produžena, u naselju Resnik ide ulicom Slavka Miljkovića i putem nove saobraćajne petlje povezana je sa ulicom Miodraga Bulatovića i naseljem Sunčani breg. Novi naziv linije br. 506 biće: Miljakovac 1 – Sunčani breg – Resnik /Patin Majdan/.
Deonica B-6 obilaznice od Straževice do petlje Bubanj potok duga je 9,6 kilometara i poslednji je deo obilaznice na sektoru B planirana za puštanje u redovan saobraćaj 28. juna tekuće godine.
Završetkom izgradnje navedene deonice, izgrađena je i nova saobraćajna petlja u zoni naselja Resnik kojom je omogućena direktna veza ovog naselja sa Sunčanim bregom i Miljakovcem.
Trasa linije obuhvata sledeće ulice: MILJAKOVAC 1 – Borska – Čelebićka – Vareška – Borska – Miška Kranjca – Patrijarha Dimitrija – Naselje Sunčani breg – Miljakovačke staze – Maja Glave – Miodraga Bulatovića – Rakovački potok – novoizgrađena saobraćajnica (nadvožnjak) – Kružni put Rakovica – Kružni tok Kružni put Rakovica i Slavka Miljkovića – Slavka Miljkovića – Edvarda Griga – RESNIK /EDVARDA GRIGA/ – Dr Aćima Medovića – Milana Bartoša – Brestovačka – Delovi – Aleksandra Vojinovića – RESNIK /PATIN MAJDAN/.
Na novoj produženoj liniji zadržan je nivo usluge u pogledu intervala nailaska vozila u odnosu na postojeću liniju 505 od 17 minuta u vršnom periodu, dok je u odnosu na postojeću liniju br. 506 interval značajno unapređen.

www.rakovica.rs