Radovi na izgradnji vrtića “Kolibri” u Bariču ulaze u završnu fazu

U ovoj fazi završeno je više od 80 odsto radova na objektu od 1500 metara kvadratnih, u kojem će boraviti više od 200 mališana iz Bariča, Male Moštanice i Jasenka. Radove su obišli predstavnici Gradske opštine Obrenovac, Grada Beograda, zaposleni u PU “Perka Vićentijević” i roditelji mališana koji će ići u ovaj vrtić. Ovom prilikom najavljena je i rekonstrukcija Radničke ulice, kao i uređenje naselja Kolonija u Bariču.

Miloš Stanojević, predsednik Gradske opštine Obrenovac je rekao da radovi na izgradnji novog vrtića u Bariču teku predviđenom dinamikom.

– Do sada smo izgradili preko 80% samog objekta. Imali smo prilike i da sa vaspitačicama i roditeljima obiđemo ovaj objekat, da se same uvere u kom je stadijumu sama izgradnja. Ono što me raduje je da se majstori stvarno trude da ispoštuju rokove, kako bi došli do same izgradnje i kako bi se deca iz Barič, Male Moštanice i Jasenka vratila u svoj matični vrtić – naglasio je Stanojević.

– Ovaj objekat pruža sve potrebne uslove koje prethodni nije pružao i iz tog razloga mi smo se iz sve snage borili da dođemo do izgradnje ovakvog objekta, jer jednostavno 46 godina star objekat koji je bio ovde nije više mogao da opsluži sve potrebe mališana i iz tog razloga mi smo se opredelili za rušenje i izgradnju novog. Mi moramo da vodimo računa o budućim generacijama i klincima koji će upravo ovde rasti i razvijati se. Važno je da napomenem i to da su odlukom grada Beograda vrtići besplatni za sve naše mališane i kada sada to povežemo sa ovako novim objektom mogu slobodno da kažem da stvaramo uslove za nove klince – naveo je Stanojević.

– Naravno radimo na tome i da budućim roditeljima pružimo sve potrebne uslove, kako bi oni imali što bolje mogućnosti za podizanje porodice i za odgoj dece. Moramo da vodimo računa o tome da imamo što više mališana jer na njima ostaje Obrenovac i Srbija i oni će nastaviti da razvijaju naš Obrenovac i našu Srbiju – zaključio je Stanojević.

Predrag Jovanović, član Veća Gradske opštine Obrenovac je najavio da će se po završetku radova na samom objektu započeti sa rekonstrukcijom Radničke ulice.

– Želim da zamolim građane ovog dela Bariča za još malo strpljenja, radovi se privode kraju, želeo bih da im uputim izvinjenje za stanje u kojem se naselje sada nalazi. To je obavezno kada se ovakvi radovi izvode. Ono što je bitno je da ćemo vrlo brzo vratiti u prvobitno stanje celo naselje Koloniju u Bariču. Takođe sa prvim lepim danima posle Nove godine početi sa rekonstrukcijom cele Radničke ulice sve do izlaza na Obrenovački put. Ona nije asfaltirana od 1981. godine i mi ćemo kompletno uraditi rekonstrukciju asfalta i bankine, tako da će biti potpuno novoizgrađena ulica u ovom delu Bariča – rekao je Jovanović.

– Takođe bavićemo se i ovim delom gde se odlaže otpad, nažalost to je postala mini deponija jer ljudi sa strane dolaze i odlažu otpad. Rešićemo i taj problem u ovom delu Bariča, zaista bi bilo neodgovorno da u blizini ovakvog objekta bude ovo ruglo gde se odlaže otpad i taj problem ćemo svakako rešiti – dodao je Jovanović.

www.obrenovac.rs