Sportsko kulturni centar ”Obrenovac” obeležio 41 godinu postojanja

U Sportsko – kulturnom centru “Obrenovac”, povodom proslave 41 godine postojanja i rada ove ustanove, večeras je održana svečana akademija i izložba “Usta” umetnika Koste Milovanovića. Svečana akademija otpočela je filmom o istorijatu ustanove, a potom je održan i kulturno – umetnički program.

Pod kupolom Sportsko – kulturnog centra “Obrenovac” tokom četiri decenije odvijala su se sva značajnija kulturna i sportska dešavanja na teritoriji gradske opštine Obrenovac.

Direktor JP SKC “Obrenovac” Dušan Mitrović istakao je da će cilj ove ustanove i u narednom periodu biti da građanima pruži što kvalitetnije kulturne i sportske sadržaje.

– Ova godišnjica na prvi pogled nam je izgledala kao nešto standradno, međutim kada smo se presabrali shvatili smo da to predstavlja jednu novu dekadu samog našeg postojanja. Potrudićemo se da u tom novom početku pratimo trendove i sve ono što je bitno, ali i da ostanemo dosledni i da budemo ono što je najbitnije za ovaj grad, a to je hram kulture i sporta – naveo je Mitrović i osvrnuo se na najmlađe korisnike Sportsko kulturnog centra.

– Ovaj prostor najviše koriste deca i mi ćemo se truditi da sve podredimo njima i da svi zajedno učestvujemo u njihovom odgajanju i u svemu što je bitno za njihovo odrastanje – naglasio je Mitrović.

– Trudimo se da svake godine budemo inovativni i da sve ono što nije bilo u Obrenovcu dovedemo kod nas, ali i da budemo ogledalo našeg grada, kako bi ljudi imali poverenje u nas i da mogu da borave kod nas i da uživaju u svakom našem programu – zaključio je Mitrović.

www.obrenovac.rs