U Obrenovcu, u okviru manifestacije ”Velikogospojinski dani” i ove godine organizovana Fijakerijada

U okviru manifestacije ”Velikogospojinski dani” u mesnoj zajednici Grabovac na hrišćanski praznik Velika Gospojina, kao i prethodnih godina i ove godine organizovana je Fijakerijada. Ova manifestacija organizuje se uz pomoć Gradske opštine Obrenovac, a predstavnici opštine prisustvovali su takmičenju.

Titula pobednika ove godine otišla je u ruke Bojana Pivića iz Lajkovca.

Željko Topalović iz Gradske opštine Obrenovac naglasio je, da su domaćini na ovogodišnjoj Fijakerijadi ugostili goste iz Novog Pazara, Lajkovca, Ljiga, Valjeva.

– Od ove godine uvrstili smo i nove kategorije takmičenja, tako da smo birali najboljeg takmičara među najmlađim i najstarijim fijakeristima, kao i jahačima, jednoprege, dvoprege, konjske zaprege. Trudili smo se da svakom takmičaru koji je uzeo učešće na ovom takmičenju damo neku nagradu – naveo je Topalović.

Jelena Muškinja iz Kancelarije za poljoprivredu opštine Obrenovac naglasila je, da se ova mnifestacija organizuje 11 put zaredom.

– Veliki je broj ljudi koji žele da uzmu učešće na Fijakerijadi. Zahvalni smo onima koji su došli da posete Grabovac i uzmu učešće na ovoj manifestaciji, kao i Savetu mesne zjednice koja ulaže trud da ova manifestacija opstane i dobije šire razmere – rekla je Muškinja.

www.obrenovac.rs