OTVORENO DEČJE IGRALIŠTE U ULICI FLORE SENDS NA SAVSKOM VENCU

Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović danas je sa opštinskim funkcionerima obišao novoizgrađeno dečje igralište i fitnes teren na otvorenom koji se nalaze u Ulici Flore Sends.

Nekada zapušteni prostor u ovom delu opštine sada je postao novi kutak za zabavu i sportske aktivnosti. Ovo dečje igralište opremljeno je klackalicama, ljuljaškama, toboganom, vrteškom i njihalicama, dok su na fitnes terenu postavljene sprave za vežbanje. Na ovom prostoru roditelji će moći svoje vreme da namene sportu dok njihovi mališani uživaju u dečjem kutku koji je opremljen savremenim i bezbednim rekvizitima. Izgrađene su i pristupne staze, postavljene klupe, đubrijere, zaštitna ograda i postavljeno je osvetljenje.

-Kao što smo obećali deci i roditeljima, opština je igradila još jedan kutak za najmlađe. Drago mi je da smo zahvaljujući inicijativama naših građana izgradili dečja igrališta, kutke za igru, sport i rekreaciju. Na teritoriji Savskog venca u proteklih 7 godina izgrađeno je i obnovljeno više od 20 dečijih igrališta i sportskih terena što je potvrda da su potrebe najmlađih prioritet u radu Opštine. Ovaj projekat je jedan od pokazatelja kako se opština trudi da građanima obezbedi što bolju sredinu za život i odrastanje, ali i dobre saradnje između opštinskog rukovodstva i građana- naveo je Vidović.

U narednom periodu na prostoru ovog igrališta u planu je sadnja novih stabala drveća.

www.savskivenac.rs